Sol·licitem el seu permís per obtenir dades estadístiques de la seva navegació en aquesta web, en compliment del Reial decret llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de Cookies         OK

Kalette: The new vegetable that has become fashionable in Spain

Growing a new vegetable is not as easy as you think. It may require a lot of testing, effort and even more, patience. They finally found the perfect combination of curly cabbage and Brussels sprouts.

The plant is touted as a highly nutritious vegetable that can be eaten raw or cooked. "Kalette" is actually a brand name for the "cabbage shoots", which were introduced in the UK market in 2010 with the name of Flower Sprouts.

This mixture allowed to highlight the best characteristics of each vegetable: the crackle of kale along with the rich nutty flavor of Brussels sprouts. The result? A tiny cabbage with green leaves and purple streaks. These characteristics are inherited from the family of Brassica Oleracea , which also includes broccoli, cabbage and cauliflower.

It is a vegetable full of nutritional properties, such as a high content of vitamin C, K and B6 as well as being rich in calcium, potassium, phosphorus, magnesium and sodium.

They have Omega 3, the fatty acids that are normally only found in fatty fish. This amino acid is good for our brain and eyes, and helps keep our joints and skin healthy.

They help reduce cholesterol, and this can reduce the risk of heart disease. They also contain vitamin K, key for coagulation.

The Kalettes are available in Spain between the months of November and April, so now is the best time. They can be steamed, microwaved, sautéed, boiled ... raw are a little harder to eat, like a salad.

Comparte esta información útil con tus contactos y ayúdanos a que se haga viral!
Compartir en LinkedIN
<< Ver todas las noticias
Kalette: The new vegetable that has become fashionable in Spain
Puntuación 4.9/5 - 5 reviews
News
Premio 'Alimentos de España al Mejor Jamón 2020'
Premio 'Alimentos de España al Mejor Jamón 2020'

El Ministerio de Agricultura, Pesca y Alimentación ha publicado en...

Que sabemos del glutamato monosódico el aditivo que llevan los alimentos
Que sabemos del glutamato monosódico el aditivo que llevan los alimentos

El glutamato monosódico, GMS o glutamato de sodio es un aminoácido no...

Inscripciones abiertas para  'Una De Bravas':  I Concurso Internacional de Elaboración de Patatas Bravas
Inscripciones abiertas para 'Una De Bravas': I Concurso Internacional de Elaboración de Patatas Bravas

Encontrar las mejores patatas bravas del mundo para degustarlas en Palencia, es...

Ver todas las noticias...
Events
ISM Colonia - Alemania (02.02.2020 - 05.02.2020)

La feria ISM es la mayor feria especializada y la más importante en el mundo...

The Source Trade Show Exeter - Inglaterra (04.02.2020 - 05.02.2020)

La Source Trade Show es una feria de comida y bebidas. Los expositores muestran...

India Food Forum Mumbai (05.02.2020 - 06.02.2020)

El India Food Forum es una de las ferias más importantes del sector de...

See all
Trends
El conejo se amolda a todas las temporadas

La carne de conejo sabe adaptarse a las distintas estaciones del año y ahora...

Los quesos italianos màs reconocidos del mundo.

La tradición alimentaria italiana se basa en muchos productos, y entre...

Los diferentes tipos de sal que existen y su uso en cocina

La sal es el condimento más antiguo que se conoce. Es un elemento básico de...

Ver todo
Curiosities
7 de agosto de 2020: Día Internacional de la Cerveza

La cerveza es una de las bebidas fermentadas más antiguas de la humanidad y...

'Del atún hasta los andares': Su despiece

El cuerpo del atún rojo se divide en tres partes (cabeza, tronco y cola), la...

Es cierto que la comida pierde nutrientes en el microondas?

En internet es fácil encontrar páginas web y blogs que aseguran que el uso...

See all
Corporate News
Javier Sanz Viticultor presenta la nueva añada de V Malcorta

V Malcorta 2019, uno de los vinos más exclusivos de Javier Sanz Viticultor, ya...

El Mejor Brandy del Mundo es español

Conocer todos los secretos del Mejor Brandy del Mundo, elaborado en las bodegas...

Maison KRUG presenta: KRUG GRANDE CUVÉE 168ème ÉDITION y KRUG ROSÉ 24ème ÉDITION

KRUG GRANDE CUVÉE 168ème ÉDITION Cada año Maison Krug honra el sueño de...

See all