Sol·licitem el seu permís per obtenir dades estadístiques de la seva navegació en aquesta web, en compliment del Reial decret llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de Cookies         OK

Delivery and Takeaway now reach 2 out of 3 Spaniards

66% of Spaniards have used the service of delivery of food at home (Delivery) and food to take (Takeaway). This is one of the main conclusions that emerge from the new study 'Out Of Home Consumption in 2018' by Kantar Worldpanel. This means that these new emerging forms of consumption have already been used in Spain by 22 million individuals, with Takeaway being the most popular option of the two.

The 'boom' of these new channels means that each one of them already exceeds the number of times that is purchased in supers through the internet. While the online shopping basket gets 20 million purchases per year, Delivery reaches 67 million and Takeaway reaches 107 million. However, the average ticket for these forms of consumption is lower: the cost per act in Delivery and Takeaway is 12.9 euros and 8.2 euros respectively, while that of the online channel is almost 40 euros per purchase.

The consumer has more options today than ever. In 2018, the line that until now divided two very marked and exclusive environments has been blurred: supers and hipers very focused on consumption within the home and restoration very focused on consumption outside the home and we find supers who have developed a line of food ready to go and with the classic restoration that through the Delivery and Takeaway also enter into consumption within the home.

An example of this is that 7% of the meals and dinners that come from the restoration are already consumed in the home. For its part, 44 million acts of purchase in the Hipers or Supers are made for lunch and dinner outside the home.

According to the study, it is expected that these forms of consumption continue to grow in the coming months . By 2019 the delivery growth is expected to accelerate through aggregators that will try to expand the service coverage, we will also see the appearance of new players like Klikin and the development of the Dark Kitchen model or closed-door kitchens

Understand the motivations of consumers who consume outside the home, what they are demanding and why it is essential for brands, distributors, restaurateurs and all types of operators to find ways to grow in this market in transformation.

Publicado: 14 01 2019
Comparte esta información útil con tus contactos y ayúdanos a que se haga viral!
Compartir en LinkedIN
<< Ver todas las noticias
Delivery and Takeaway now reach 2 out of 3 Spaniards
Puntuación 4.5/5 - 3 reviews
News
EEUU mantiene los aranceles sobre el vino y el aceite españoles
EEUU mantiene los aranceles sobre el vino y el aceite españoles

La Oficina del Representante Comercial de Estados Unidos (USTR) en inglés) ha...

Cinema Cocina del Festival de Málaga - Programación
Cinema Cocina del Festival de Málaga - Programación

Del 22 al 29 de agosto de 2020 se va a celebrar la tercera edición de Cinema...

Los platos preparados, los grandes aliados del verano
Los platos preparados, los grandes aliados del verano

El verano cambia los hábitos de alimentación de los consumidores. El calor y...

Ver todas las noticias...
Events
ISM Colonia - Alemania (02.02.2020 - 05.02.2020)

La feria ISM es la mayor feria especializada y la más importante en el mundo...

The Source Trade Show Exeter - Inglaterra (04.02.2020 - 05.02.2020)

La Source Trade Show es una feria de comida y bebidas. Los expositores muestran...

India Food Forum Mumbai (05.02.2020 - 06.02.2020)

El India Food Forum es una de las ferias más importantes del sector de...

See all
Trends
El conejo se amolda a todas las temporadas

La carne de conejo sabe adaptarse a las distintas estaciones del año y ahora...

Los quesos italianos màs reconocidos del mundo.

La tradición alimentaria italiana se basa en muchos productos, y entre...

Los diferentes tipos de sal que existen y su uso en cocina

La sal es el condimento más antiguo que se conoce. Es un elemento básico de...

Ver todo
Curiosities
Cocinas del mundo: Noruega

El apetito por la comida tradicional noruega encuentra unas condiciones...

Cuando hablamos de anchoa, boquerón o bocarte, hablamos de lo mismo?

El boquerón, el bocarte y la anchoa son en realidad el mismo pez, cuya...

7 de agosto de 2020: Día Internacional de la Cerveza

La cerveza es una de las bebidas fermentadas más antiguas de la humanidad y...

See all
Corporate News
Siete enclaves para descubrir el Cordero de Extremadura este verano

En este atípico verano, el turismo nacional se ha convertido prácticamente en...

Javier Sanz Viticultor presenta la nueva añada de V Malcorta

V Malcorta 2019, uno de los vinos más exclusivos de Javier Sanz Viticultor, ya...

El Mejor Brandy del Mundo es español

Conocer todos los secretos del Mejor Brandy del Mundo, elaborado en las bodegas...

See all