Sol·licitem el seu permís per obtenir dades estadístiques de la seva navegació en aquesta web, en compliment del Reial decret llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de Cookies         OK

The Piquillo de Lodosa campaign ends: 'smaller but of extraordinary quality'

The Campaña del Piquillo de Lodosa, one of the products covered under the Reyno Gourmet quality brand, has finished with 1,185 tons of processed product in the 14 registered canneries, a figure slightly lower than last year's figure of 1,445. according to the data of the Regulatory Council of the Protected Designation of Origin.

From the Regulatory Council have explained that this decline is due to the weather and, specifically, "a strong and virulent hail storm that affected a large area of Mendavia and in which several plots lost all the crop." This caused a decrease in the total registered area that has gone from 155 hectares last year to 148 of the current campaign.

As the Regulatory Council has indicated, " this slight decrease in production has not affected the quality of the pepper produced during the months that the campaign lasted, from September to December," and that have qualified as "extraordinary."

They have also highlighted the size of the fruit that, "although it has been somewhat smaller than that obtained in the previous season, is the one that corresponds to a good pimiento of Lodosa piquillo".

The pepper certified by the Designation of Origin Piquillo Pepper of Lodosa, protects the preserve of whole fruits of the Extra and First categories of the piquillo variety, cultivated and elaborated exclusively in the eight municipalities covered by the Regulation: Andosilla, Azagra, Cárcar, Lerín, Lodosa, Mendavia, San Adrián and Sartaguda.

Once collected, they are transported to the canneries where, once cleaned, they are roasted by direct flame. The process continues with a meticulous desrorazonado, peeling and elimination of seeds. The peeled peppers go to the packaging section where experts select, classify and package the pepper in cans and specific cans, the Regulatory Council has highlighted in a statement.

As in the preparation, the packaging is made in dry, so that the small amount of transparent and dense liquid that appears when opening the can is the same juice that the pepper has released.

Publicado: 20 01 2019
Comparte esta información útil con tus contactos y ayúdanos a que se haga viral!
Compartir en LinkedIN
<< Ver todas las noticias
The Piquillo de Lodosa campaign ends: 'smaller but of extraordinary quality'
Puntuación 4.0/5 - 8 reviews
News
EEUU mantiene los aranceles sobre el vino y el aceite españoles
EEUU mantiene los aranceles sobre el vino y el aceite españoles

La Oficina del Representante Comercial de Estados Unidos (USTR) en inglés) ha...

Cinema Cocina del Festival de Málaga - Programación
Cinema Cocina del Festival de Málaga - Programación

Del 22 al 29 de agosto de 2020 se va a celebrar la tercera edición de Cinema...

Los platos preparados, los grandes aliados del verano
Los platos preparados, los grandes aliados del verano

El verano cambia los hábitos de alimentación de los consumidores. El calor y...

Ver todas las noticias...
Events
ISM Colonia - Alemania (02.02.2020 - 05.02.2020)

La feria ISM es la mayor feria especializada y la más importante en el mundo...

The Source Trade Show Exeter - Inglaterra (04.02.2020 - 05.02.2020)

La Source Trade Show es una feria de comida y bebidas. Los expositores muestran...

India Food Forum Mumbai (05.02.2020 - 06.02.2020)

El India Food Forum es una de las ferias más importantes del sector de...

See all
Trends
El conejo se amolda a todas las temporadas

La carne de conejo sabe adaptarse a las distintas estaciones del año y ahora...

Los quesos italianos màs reconocidos del mundo.

La tradición alimentaria italiana se basa en muchos productos, y entre...

Los diferentes tipos de sal que existen y su uso en cocina

La sal es el condimento más antiguo que se conoce. Es un elemento básico de...

Ver todo
Curiosities
Cocinas del mundo: Noruega

El apetito por la comida tradicional noruega encuentra unas condiciones...

Cuando hablamos de anchoa, boquerón o bocarte, hablamos de lo mismo?

El boquerón, el bocarte y la anchoa son en realidad el mismo pez, cuya...

7 de agosto de 2020: Día Internacional de la Cerveza

La cerveza es una de las bebidas fermentadas más antiguas de la humanidad y...

See all
Corporate News
Siete enclaves para descubrir el Cordero de Extremadura este verano

En este atípico verano, el turismo nacional se ha convertido prácticamente en...

Javier Sanz Viticultor presenta la nueva añada de V Malcorta

V Malcorta 2019, uno de los vinos más exclusivos de Javier Sanz Viticultor, ya...

El Mejor Brandy del Mundo es español

Conocer todos los secretos del Mejor Brandy del Mundo, elaborado en las bodegas...

See all