Sol·licitem el seu permís per obtenir dades estadístiques de la seva navegació en aquesta web, en compliment del Reial decret llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de Cookies         OK

Ana Belén Toribio: The best sommelier in Spain

An essential piece in the communication of any winery that claims to be it is the sommelier. A profession that is beginning to be on the rise in our country but still has much more to do than the kitchen that has experienced an unusual boom in recent years.

If you look back, probably the first people who worked as sommeliers would be surprised at how the profession has changed. The wine service has had a significant and parallel presence to the kitchen since ancient history and today is an indisputable element to harmonize the dishes.

Ana Belén Toribio is a vocational journalist who always liked to write and tell stories. In his signature they combine good taste, the story of a gastronomic reality and the sensations generated by a sector as exciting as this one.

Toribio began writing about wines from a young age and was trained to offer information, with an opinion formed, becoming a sommelier. It was then that he realized how much he was passionate about the world of wine and sensory analysis. Today he is a member of the Madrid Association of Sommeliers (AMS) and the Association of Wine Journalists and Writers (AEPEV).

In his opinion, the preparation of a good wine has a cost, but other factors such as marketing must also be taken into account. In his opinion there are 'great expensive wines' and some other 'great wine' cheaper, but if you value quality you have to be willing to pay for it.

How to choose a good wine

For Ana Belén Toribio the first thing to know when choosing a good wine is that all processes are very important when it comes to creating a quality broth. The elaboration process works like a chain and if the first process is not done well, the next one will suffer; That is why it is essential to take care of every detail and pay close attention to all the steps involved in its preparation.

Ana Belén affirms that Spain stands out for the varied gastronomic richness of its regions. "Spain is a mixture of gastronomically speaking cultures and in any place that maintains the kitchen with great raw material, and better preparation, you can take a surprise". The wine helps to enhance the taste of food and the sommeliers the experts in achieving the perfect marriage, so that the gastronomic experience becomes a delight for all the senses or just the opposite.

Publicado: 21 01 2019
Comparte esta información útil con tus contactos y ayúdanos a que se haga viral!
Compartir en LinkedIN
<< Ver todas las noticias
Ana Belén Toribio: The best sommelier in Spain
Puntuación 4.1/5 - 7 reviews
News
Los locales de ocio nocturno no podrán abrir finalmente en la Fase 3
Los locales de ocio nocturno no podrán abrir finalmente en la Fase 3

Los locales de ocio nocturno finalmente no podrán abrir sus puertas en las...

Las terrazas de la comunidad de Madrid podrán abrir desde las 08:00 h hasta las 1:30 h
Las terrazas de la comunidad de Madrid podrán abrir desde las 08:00 h hasta las 1:30 h

Desde el 1 de junio de 2020 hasta el 15 de octubre de 2020, ambas fechas...

Agua gratis en los bares y restaurantes por ley
Agua gratis en los bares y restaurantes por ley

El Consejo de Ministros ha aprobado el anteproyecto de Ley de Residuos y Suelos...

Ver todas las noticias...
Events
Expo Riva Hotel Riva del Garda - Italia (02.02.2020 - 05.02.2020)

Expo Riva Hotel es una reunión de profesionales, el sector de la hostelería y...

Nord Gastro Husum - Alemania (10.02.2020 - 11.02.2020)

Nord Gastro Husum Feria de gastronomía y hostelería Nord Gastro es una...

Intergastra Stuttgart - Alemania (15.02.2020 - 19.02.2020)

Intergastra Stuttgart Feria internacional de hoteles, restaurantes, catering,...

See all
Trends
El 'Glamping' como tendencia en el sector turístico

Glamping, llamado también boutique camping, luxury camping, comfy camping e...

Protocolo para la limpieza y desinfección de restaurantes

Además de la calidad de la comida, si queremos ser un restaurante de éxito,...

‘Covid-free’: Así se transformarán los hoteles en España

La protección de la salud se ha convertido en el nuevo requisito y reclamo...

Ver todo
Curiosities
Como será el buffet en los hoteles tras el COVID-19

El formato de buffet, sobre todo en el desayuno, por el que optaron desde hace...

Una web une a 800 locales donde comprar consumiciones para cuando reabran

Una plataforma que permite que bares anuncien sus ofertas a los consumidores y...

Casa Cacao, el nuevo hotel boutique y obrador de chocolate de los hermanos Roca

La familia de uno de los mejores restaurantes del mundo, El Celler de Can Roca,...

See all
Corporate News
Pernod Ricard invitará 100.000 copas para reactivar la hostelería

Pernod Ricard, la compañía que distribuye en España las marcas Beefeater,...

Just Eat ya dispone de la nueva funcionalidad de Instagram para apoyar a los restaurantes locales

Just Eat ya tiene disponible la nueva herramienta que Instagram ha bautizado...

See all