Sol·licitem el seu permís per obtenir dades estadístiques de la seva navegació en aquesta web, en compliment del Reial decret llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de Cookies         OK

Dairy products will have to specify the origin in the labeling

This Tuesday comes into force Royal Decree 1181/2018 that requires to indicate the origin of the milk used as an ingredient in the labeling of milk and dairy products made and marketed in Spain. The legislation will regulate the mandatory indication during the next two years and will be a posteriori according to the results when they decide on its continuity.

For the first time, the consumer will be able to see in the labeling of these products both the country of origin in which the milk has been milked, and the country where it has been transformed , so that the right to choose the purchase of the products is facilitated. consumers.

This rule also affects yogurt, cream, whey, butter, cheese or cottage cheese , among other dairy products. The Interprofessional Milk Organization, Inlac, has reminded that knowing the origin of milk is a demand of the majority of consumers in Spain, and is perceived as a positive attribute associated with its quality. " It is a measure that is highly anticipated by the sector."

This regulation will provide relevant information to the consumer, who will gain in tranquility about the origin of the product he is acquiring, and will also have advantages for producers and industry because a better indication of source could boost sales. Products manufactured prior to the entry into force of this royal decree, which meet the applicable provisions at that time, may be marketed until their stocks are exhausted.

In this way and with the new regulations, the origin of the milk used as an ingredient that represents a percentage higher than 50%, expressed in weight, will be indicated with respect to the total of ingredients used.

In addition, the labels must include the milking country and the processing country, in case they coincide, the place will be indicated after the mention 'Origin of milk' , the place where milk has been milked and processed. The food business operators will now have the possibility of adding more precise information about the place of origin of the milk, if it comes entirely from the indicated origin, by indicating the name of a region or territory.

Publicado: 22 01 2019
Comparte esta información útil con tus contactos y ayúdanos a que se haga viral!
Compartir en LinkedIN
<< Ver todas las noticias
Dairy products will have to specify the origin in the labeling
Puntuación 4.4/5 - 4 reviews
News
Premio 'Alimentos de España al Mejor Jamón 2020'
Premio 'Alimentos de España al Mejor Jamón 2020'

El Ministerio de Agricultura, Pesca y Alimentación ha publicado en...

Que sabemos del glutamato monosódico el aditivo que llevan los alimentos
Que sabemos del glutamato monosódico el aditivo que llevan los alimentos

El glutamato monosódico, GMS o glutamato de sodio es un aminoácido no...

Inscripciones abiertas para  'Una De Bravas':  I Concurso Internacional de Elaboración de Patatas Bravas
Inscripciones abiertas para 'Una De Bravas': I Concurso Internacional de Elaboración de Patatas Bravas

Encontrar las mejores patatas bravas del mundo para degustarlas en Palencia, es...

Ver todas las noticias...
Events
ISM Colonia - Alemania (02.02.2020 - 05.02.2020)

La feria ISM es la mayor feria especializada y la más importante en el mundo...

The Source Trade Show Exeter - Inglaterra (04.02.2020 - 05.02.2020)

La Source Trade Show es una feria de comida y bebidas. Los expositores muestran...

India Food Forum Mumbai (05.02.2020 - 06.02.2020)

El India Food Forum es una de las ferias más importantes del sector de...

See all
Trends
El conejo se amolda a todas las temporadas

La carne de conejo sabe adaptarse a las distintas estaciones del año y ahora...

Los quesos italianos màs reconocidos del mundo.

La tradición alimentaria italiana se basa en muchos productos, y entre...

Los diferentes tipos de sal que existen y su uso en cocina

La sal es el condimento más antiguo que se conoce. Es un elemento básico de...

Ver todo
Curiosities
7 de agosto de 2020: Día Internacional de la Cerveza

La cerveza es una de las bebidas fermentadas más antiguas de la humanidad y...

'Del atún hasta los andares': Su despiece

El cuerpo del atún rojo se divide en tres partes (cabeza, tronco y cola), la...

Es cierto que la comida pierde nutrientes en el microondas?

En internet es fácil encontrar páginas web y blogs que aseguran que el uso...

See all
Corporate News
Javier Sanz Viticultor presenta la nueva añada de V Malcorta

V Malcorta 2019, uno de los vinos más exclusivos de Javier Sanz Viticultor, ya...

El Mejor Brandy del Mundo es español

Conocer todos los secretos del Mejor Brandy del Mundo, elaborado en las bodegas...

Maison KRUG presenta: KRUG GRANDE CUVÉE 168ème ÉDITION y KRUG ROSÉ 24ème ÉDITION

KRUG GRANDE CUVÉE 168ème ÉDITION Cada año Maison Krug honra el sueño de...

See all