Sol·licitem el seu permís per obtenir dades estadístiques de la seva navegació en aquesta web, en compliment del Reial decret llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de Cookies         OK

The Torta del Casar returns to Madrid Fusion

Those attending the XVII International Gastronomy Summit will be able to enjoy the flavor and quality of this cheese with Protected Designation of Origin for one more year

The Regulating Council of the Protected Designation of Origin Torta del Casar will participate again, after thirteen consecutive years, in the XVII Edition of the International Gastronomy Summit , 'Madrid Fusión', from January 28 to 30. For three days more than 100 international chefs will meet in a renewed concept and more open than ever to exchanges and participation.

The PDO Torta del Casar will be present at the stand that the Diputación de Cáceres has enabled for the occasion where you can taste the renowned cheese and get informative material. Every day, from 1:00 pm to 3:00 pm, cooking demonstrations will be conducted by Alejandro Hernández, head chef of the restaurant Versátil de Zarza de Granadilla. The objective is to offer different tapas possibilities with PDO and PGI products from Cáceres, such as "Cereal bread toast with Torta del Casar , Honey Jelly Villuercas Ibores and salt from Dehesa Ham from Extremadura".

On the other hand, the president of the Denomination of Origin, Angel Juan Pacheco, affirms that "we continue in close collaboration with the Diputación de Cáceres, in such a way that once again we have the opportunity to offer the best products of our province in the area more appropriate, the Madrid Fusión congress ".

The participation of the Regulatory Council in this event represents another step in the promotion of the Torta del Casar PDO cheeses among the professionals of the sector. 'Madrid Fusión' marks the new trends in cuisine and is a benchmark for national and international chefs of prestige around the world attended by 300 national journalists and 150 foreigners.

As explained by the director of the PDO, Javier Muñoz, "the gastronomy congresses are a very interesting way to access an audience that is looking for high quality products, such as Torta del Casar". "It allows us to make known the cheese covered to buyers, prescribers and specialized divulgators and we do it through culinary, tasty and attractive elaborations, as well as presenting it for consumption as such," he adds.

Comparte esta información útil con tus contactos y ayúdanos a que se haga viral!
Compartir en LinkedIN
<< Ver todas las noticias
The Torta del Casar returns to Madrid Fusion
Puntuación 4.5/5 - 3 reviews
News
EEUU mantiene los aranceles sobre el vino y el aceite españoles
EEUU mantiene los aranceles sobre el vino y el aceite españoles

La Oficina del Representante Comercial de Estados Unidos (USTR) en inglés) ha...

Cinema Cocina del Festival de Málaga - Programación
Cinema Cocina del Festival de Málaga - Programación

Del 22 al 29 de agosto de 2020 se va a celebrar la tercera edición de Cinema...

Los platos preparados, los grandes aliados del verano
Los platos preparados, los grandes aliados del verano

El verano cambia los hábitos de alimentación de los consumidores. El calor y...

Ver todas las noticias...
Events
ISM Colonia - Alemania (02.02.2020 - 05.02.2020)

La feria ISM es la mayor feria especializada y la más importante en el mundo...

The Source Trade Show Exeter - Inglaterra (04.02.2020 - 05.02.2020)

La Source Trade Show es una feria de comida y bebidas. Los expositores muestran...

India Food Forum Mumbai (05.02.2020 - 06.02.2020)

El India Food Forum es una de las ferias más importantes del sector de...

See all
Trends
El conejo se amolda a todas las temporadas

La carne de conejo sabe adaptarse a las distintas estaciones del año y ahora...

Los quesos italianos màs reconocidos del mundo.

La tradición alimentaria italiana se basa en muchos productos, y entre...

Los diferentes tipos de sal que existen y su uso en cocina

La sal es el condimento más antiguo que se conoce. Es un elemento básico de...

Ver todo
Curiosities
Cocinas del mundo: Noruega

El apetito por la comida tradicional noruega encuentra unas condiciones...

Cuando hablamos de anchoa, boquerón o bocarte, hablamos de lo mismo?

El boquerón, el bocarte y la anchoa son en realidad el mismo pez, cuya...

7 de agosto de 2020: Día Internacional de la Cerveza

La cerveza es una de las bebidas fermentadas más antiguas de la humanidad y...

See all
Corporate News
Siete enclaves para descubrir el Cordero de Extremadura este verano

En este atípico verano, el turismo nacional se ha convertido prácticamente en...

Javier Sanz Viticultor presenta la nueva añada de V Malcorta

V Malcorta 2019, uno de los vinos más exclusivos de Javier Sanz Viticultor, ya...

El Mejor Brandy del Mundo es español

Conocer todos los secretos del Mejor Brandy del Mundo, elaborado en las bodegas...

See all