Sol·licitem el seu permís per obtenir dades estadístiques de la seva navegació en aquesta web, en compliment del Reial decret llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de Cookies         OK

The Torta del Casar returns to Madrid Fusion

Those attending the XVII International Gastronomy Summit will be able to enjoy the flavor and quality of this cheese with Protected Designation of Origin for one more year

The Regulating Council of the Protected Designation of Origin Torta del Casar will participate again, after thirteen consecutive years, in the XVII Edition of the International Gastronomy Summit , 'Madrid Fusión', from January 28 to 30. For three days more than 100 international chefs will meet in a renewed concept and more open than ever to exchanges and participation.

The PDO Torta del Casar will be present at the stand that the Diputación de Cáceres has enabled for the occasion where you can taste the renowned cheese and get informative material. Every day, from 1:00 pm to 3:00 pm, cooking demonstrations will be conducted by Alejandro Hernández, head chef of the restaurant Versátil de Zarza de Granadilla. The objective is to offer different tapas possibilities with PDO and PGI products from Cáceres, such as "Cereal bread toast with Torta del Casar , Honey Jelly Villuercas Ibores and salt from Dehesa Ham from Extremadura".

On the other hand, the president of the Denomination of Origin, Angel Juan Pacheco, affirms that "we continue in close collaboration with the Diputación de Cáceres, in such a way that once again we have the opportunity to offer the best products of our province in the area more appropriate, the Madrid Fusión congress ".

The participation of the Regulatory Council in this event represents another step in the promotion of the Torta del Casar PDO cheeses among the professionals of the sector. 'Madrid Fusión' marks the new trends in cuisine and is a benchmark for national and international chefs of prestige around the world attended by 300 national journalists and 150 foreigners.

As explained by the director of the PDO, Javier Muñoz, "the gastronomy congresses are a very interesting way to access an audience that is looking for high quality products, such as Torta del Casar". "It allows us to make known the cheese covered to buyers, prescribers and specialized divulgators and we do it through culinary, tasty and attractive elaborations, as well as presenting it for consumption as such," he adds.

Comparte esta información útil con tus contactos y ayúdanos a que se haga viral!
Compartir en LinkedIN
<< Ver todas las noticias
The Torta del Casar returns to Madrid Fusion
Puntuación 4.5/5 - 3 reviews
News
Inscripción Jornadas Gastro-micológicas Buscasetas
Inscripción Jornadas Gastro-micológicas Buscasetas

El 1 de octubre se abre el plazo de inscripción para los...

Programa de San Sebastian Gastronomika 2020
Programa de San Sebastian Gastronomika 2020

El programa de San Sebastian Gastronomika 2020, la edición más larga y con...

Vinos Premiados en el Concurso Mundial de Bruselas 2020
Vinos Premiados en el Concurso Mundial de Bruselas 2020

Se acaban de publicar los resultados del Concurso Mundial de Bruselas 2020. Un...

Ver todas las noticias...
Events
See all
Trends
Llega la temporada de setas, como podemos prepararlas?

Llega el otoño cuando es la principal temporada de setas y podemos encontrar...

El aceite de oliva en la cocina: cuál elegir y cómo usarlo

Resultaría imposible clasificar de manera breve las 262 variedades de aceituna...

La Gastrobotánica: cocina gourmet y respeto a la naturaleza

La gastrobotánica es la investigación de nuevas especies y rescate de otras...

Ver todo
Curiosities
Que sabemos del clarete

El clarete es un tipo de vino joven que se elabora con uvas tintas y...

Oktoberfest de China: El mayor festival de cerveza del mundo en 2020 ha sido el asiático

China ha sido la sede del mayor festival cervecero de este año. Se conoce como...

Lindt & Sprüngli inaugura la ‘Lindt Home of Chocolate’, el paraíso para los amantes del chocolate

Una espectacular fuente de chocolate de 9 metros de altura, la más grande del...

See all
Corporate News
The Garden Gourmet Incredible Burger

The Garden Gourmet Incredible Burger es la nueva apuesta vegetal...

Dani García crea ‘La Gran Familia Mediterranea’, nueva marca de alta cocina delivery

El 21 de septiembre arranca la marca de alta cocina de delivery ‘La Gran...

Más de 2.000 puntos de venta se suman a la nueva campaña de fogonero noruego

Comienza la temporada de fogonero noruego fresco, un pescado blanco, salvaje,...

See all