Sol·licitem el seu permís per obtenir dades estadístiques de la seva navegació en aquesta web, en compliment del Reial decret llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de Cookies         OK

Spain is crowned as the best European enclave to enjoy traditional cuisine and produce

The Ibai restaurant, in San Sebastian, has been chosen as the best Tradition and Product restaurant in Europe, according to the Opinionated About Dining (OAD) platform, taking over from the one in this edition in second place, the Elkano restaurant ( Getaria), with which he has changed positions. And the third place on the list is occupied, after climbing seven positions compared to last year, the restaurant Los Marinos José (Fuengirola).

But the presence of Spain extends beyond the first three places: of the top ten, nine are restaurants located in Spain, which represents an increase of 30% in the presence of Spanish restaurants in the best positions on the list with respect to 2018. Spanish cuisine thus demonstrates its growing dominance in traditional European cuisine. Between steakhouses and seafood restaurants, the number of restaurants that work with seafood is remarkable among the locals that top the list.

The United Kingdom has obtained the second place among the European countries with more presence in the list with 41 of its 13 entries located in London; while Italy offers more geographical diversity with 40 entries spread across eight different regions. Of all these entries, the most notable is that of the Roman trattoria Rosciolo , the only non-Spanish restaurant that is among the top ten on the list.

This leaves the top ten places on the OAD Top 100+ European Restaurants of Tradition and Product 2019 list:

1.-Ibai, San Sebastián

2.- Elkano, Getaria

3.- The Marinos José, Fuengirol

4.- D'Berto, O Grove

5.- Casa Julián, Tolosa

6.- Roscioli, Rome (Italy)

7.- Alameda, Fuenmayor

8.- Rías de Galicia, Barcelona

9.- Kaia Kaipe, Getaria

10.- The Passadis del Pep, Barcelona

Publicado: 24 01 2019
Comparte esta información útil con tus contactos y ayúdanos a que se haga viral!
Compartir en LinkedIN
<< Ver todas las noticias
Spain is crowned as the best European enclave to enjoy traditional cuisine and produce
Puntuación 4.7/5 - 7 reviews
News
Inscripción Jornadas Gastro-micológicas Buscasetas
Inscripción Jornadas Gastro-micológicas Buscasetas

El 1 de octubre se abre el plazo de inscripción para los...

Programa de San Sebastian Gastronomika 2020
Programa de San Sebastian Gastronomika 2020

El programa de San Sebastian Gastronomika 2020, la edición más larga y con...

Vinos Premiados en el Concurso Mundial de Bruselas 2020
Vinos Premiados en el Concurso Mundial de Bruselas 2020

Se acaban de publicar los resultados del Concurso Mundial de Bruselas 2020. Un...

Ver todas las noticias...
Events
See all
Trends
Llega la temporada de setas, como podemos prepararlas?

Llega el otoño cuando es la principal temporada de setas y podemos encontrar...

El aceite de oliva en la cocina: cuál elegir y cómo usarlo

Resultaría imposible clasificar de manera breve las 262 variedades de aceituna...

La Gastrobotánica: cocina gourmet y respeto a la naturaleza

La gastrobotánica es la investigación de nuevas especies y rescate de otras...

Ver todo
Curiosities
Que sabemos del clarete

El clarete es un tipo de vino joven que se elabora con uvas tintas y...

Oktoberfest de China: El mayor festival de cerveza del mundo en 2020 ha sido el asiático

China ha sido la sede del mayor festival cervecero de este año. Se conoce como...

Lindt & Sprüngli inaugura la ‘Lindt Home of Chocolate’, el paraíso para los amantes del chocolate

Una espectacular fuente de chocolate de 9 metros de altura, la más grande del...

See all
Corporate News
The Garden Gourmet Incredible Burger

The Garden Gourmet Incredible Burger es la nueva apuesta vegetal...

Dani García crea ‘La Gran Familia Mediterranea’, nueva marca de alta cocina delivery

El 21 de septiembre arranca la marca de alta cocina de delivery ‘La Gran...

Más de 2.000 puntos de venta se suman a la nueva campaña de fogonero noruego

Comienza la temporada de fogonero noruego fresco, un pescado blanco, salvaje,...

See all