Sol·licitem el seu permís per obtenir dades estadístiques de la seva navegació en aquesta web, en compliment del Reial decret llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de Cookies         OK

Ferràn Adrià conquers Madrid Fusión 2019 on his return to the capital

This Monday, we had the chance to meet again on the stage of Reale Seguros Madrid Fusión 2019 with Ferràn Adrià , the great chef who led the Spanish avant-garde revolution and who has claimed, from the stage, the work he himself has done and his collaborators throughout this long eight-year break.

A time, the time since the restaurant closed, which has devoted a huge work of knowledge development and ideas related to the kitchen.

Adrià has structured his presentation around the different pages that articulate the website of elBulli Foundation , which we will be able to consult online shortly.

From this tool, we have gone through the different aspects of his work:

La Bullipedia, for which 35 books have been produced in this period.

La Bulligrafía, a museum-archive of elBulli, which will be a space destined to preserve and make known the legacy of what happened in its restaurant and in all the avant-garde Spanish cuisine about three decades ago, when it revolutionized the world cuisine. This space will open its doors in 2022.

ElBulli 1846. The second of the spaces involved in the new stage to come from elBulli. Located in what was the restaurant in Cala Montjoi, the place occupies 6,000 square meters of exhibition and creative workshop, with a team of more than twenty people dedicated to research and experimentation, maintaining, inside, the room and the kitchen renewed as complements to the exhibition Lab.

And after all, finally the most awaited moment of his presentation in this edition of Reale Seguros Madrid Fusion 2019: The global call for professionals from around the world who wish to devote their talent to the study of creativity, from very different branches of knowledge human, in three very specific aspects at this initial moment:

The first call , which will be open to the public from next February 3 and will continue until June, for researchers who study in all possible variants of the room service, from a broad perspective, involving even psychologists, sociologists and professionals of the art.

The second, focused on the study, compilation and structuring of the data of a basic library of 100 books that explain the culinary fact. A project that seeks to bring together chefs with thinkers and historians, among other profiles.

The third, a call for professionals capable of thinking, creating and discovering the secrets hidden by human perception. What is to taste How we can intervene and modify our current way of understanding the perception of flavors, aromas, textures.

Publicado: 28 01 2019
Comparte esta información útil con tus contactos y ayúdanos a que se haga viral!
Compartir en LinkedIN
<< Ver todas las noticias
Ferràn Adrià conquers Madrid Fusión 2019 on his return to the capital
Puntuación 4.1/5 - 7 reviews
News
EEUU mantiene los aranceles sobre el vino y el aceite españoles
EEUU mantiene los aranceles sobre el vino y el aceite españoles

La Oficina del Representante Comercial de Estados Unidos (USTR) en inglés) ha...

Cinema Cocina del Festival de Málaga - Programación
Cinema Cocina del Festival de Málaga - Programación

Del 22 al 29 de agosto de 2020 se va a celebrar la tercera edición de Cinema...

Los platos preparados, los grandes aliados del verano
Los platos preparados, los grandes aliados del verano

El verano cambia los hábitos de alimentación de los consumidores. El calor y...

Ver todas las noticias...
Events
ISM Colonia - Alemania (02.02.2020 - 05.02.2020)

La feria ISM es la mayor feria especializada y la más importante en el mundo...

The Source Trade Show Exeter - Inglaterra (04.02.2020 - 05.02.2020)

La Source Trade Show es una feria de comida y bebidas. Los expositores muestran...

India Food Forum Mumbai (05.02.2020 - 06.02.2020)

El India Food Forum es una de las ferias más importantes del sector de...

See all
Trends
El conejo se amolda a todas las temporadas

La carne de conejo sabe adaptarse a las distintas estaciones del año y ahora...

Los quesos italianos màs reconocidos del mundo.

La tradición alimentaria italiana se basa en muchos productos, y entre...

Los diferentes tipos de sal que existen y su uso en cocina

La sal es el condimento más antiguo que se conoce. Es un elemento básico de...

Ver todo
Curiosities
Cocinas del mundo: Noruega

El apetito por la comida tradicional noruega encuentra unas condiciones...

Cuando hablamos de anchoa, boquerón o bocarte, hablamos de lo mismo?

El boquerón, el bocarte y la anchoa son en realidad el mismo pez, cuya...

7 de agosto de 2020: Día Internacional de la Cerveza

La cerveza es una de las bebidas fermentadas más antiguas de la humanidad y...

See all
Corporate News
Siete enclaves para descubrir el Cordero de Extremadura este verano

En este atípico verano, el turismo nacional se ha convertido prácticamente en...

Javier Sanz Viticultor presenta la nueva añada de V Malcorta

V Malcorta 2019, uno de los vinos más exclusivos de Javier Sanz Viticultor, ya...

El Mejor Brandy del Mundo es español

Conocer todos los secretos del Mejor Brandy del Mundo, elaborado en las bodegas...

See all