Spain is crowned as the best European enclave to enjoy traditional cuisine and produce

The Ibai restaurant, in San Sebastian, has been chosen as the best Tradition and Product restaurant in Europe, according to the Opinionated About Dining (OAD) platform, taking over from the one in this edition in second place, the Elkano restaurant ( Getaria), with which he has changed positions. And the third place on the list is occupied, after climbing seven positions compared to last year, the restaurant Los Marinos José (Fuengirola).

But the presence of Spain extends beyond the first three places: of the top ten, nine are restaurants located in Spain, which represents an increase of 30% in the presence of Spanish restaurants in the best positions on the list with respect to 2018. Spanish cuisine thus demonstrates its growing dominance in traditional European cuisine. Between steakhouses and seafood restaurants, the number of restaurants that work with seafood is remarkable among the locals that top the list.

The United Kingdom has obtained the second place among the European countries with more presence in the list with 41 of its 13 entries located in London; while Italy offers more geographical diversity with 40 entries spread across eight different regions. Of all these entries, the most notable is that of the Roman trattoria Rosciolo , the only non-Spanish restaurant that is among the top ten on the list.

This leaves the top ten places on the OAD Top 100+ European Restaurants of Tradition and Product 2019 list:

1.-Ibai, San Sebastián

2.- Elkano, Getaria

3.- The Marinos José, Fuengirol

4.- D'Berto, O Grove

5.- Casa Julián, Tolosa

6.- Roscioli, Rome (Italy)

7.- Alameda, Fuenmayor

8.- Rías de Galicia, Barcelona

9.- Kaia Kaipe, Getaria

10.- The Passadis del Pep, Barcelona

Publicado: 24 01 2019
Comparte esta información útil con tus contactos y ayúdanos a que se haga viral!
Compartir en LinkedIN
<< Ver todas las noticias
Spain is crowned as the best European enclave to enjoy traditional cuisine and produce
Puntuación 4.7/5 - 7 reviews


News
Premios Alimentos de España a los mejores aceites de oliva virgen extra, campaña 2023-2024
Premios Alimentos de España a los mejores aceites de oliva virgen extra, campaña 2023-2024

El Ministerio de Agricultura, Pesca y Alimentación concede el Premio Alimentos...

Las ventas de cava logran un récord histórico en 2023
Las ventas de cava logran un récord histórico en 2023

El mercado interior ha catapultado las ventas de Cava durante el 2023 hacia una...

El glutamato y su polémico uso en la cocina
El glutamato y su polémico uso en la cocina

El glutamato es un aminoácido que se encuentra naturalmente en muchos...

Ver todas las noticias...
Events
See all
Trends
La carne de serpiente pitón puede ser el alimento del futuro

La carne de pitón es un tipo de carne exótica que proviene de las serpientes...

El consumo de algas en España

El consumo de algas en España ha experimentado un aumento en los últimos...

Las tendencias en la industria alimentaria previstas para 2024

Es un hecho que la cultura alimentaria está cambiando, los motivos son varios,...

Ver todo
Curiosities
La tortilla de espárragos mas grande del mundo

El Ayuntamiento de Huétor Tájar (Granada) y las cooperativas locales han...

Cocinas del mundo: Camboya

En Camboya, la comida principal para los residentes locales es el arroz, y la...

La guía 'TasteAtlas' ha elaborado una lista con los platos españoles peor valorados en su página

La guía turística y gastronómica 'TasteAtlas', que recopila platos...

See all
Corporate News
Chocolates Trapa amplía su gama de solubles

Chocolates Trapa acaba de lanzar una nueva referencia: Trapa 100% cacao...

Vinos Sanz amplía su gama insignia con un nuevo Verdejo 100% Ecológico

En la prestigiosa región vinícola de Rueda se encuentra La Seca, una de las...

Cuaresma y Ramadán: temporada alta para la miel española

Un estudio de la empresa sevillana Miel Doray calcula que el consumo de miel en...

See all